
وزارت آموزش و پرورش يكي از بزرگترين وزارتخانههاي كشور است. آموزش و پرورش با 16 ميليون دانشآموز و خانوادههاي آنها بهعنوان مخاطبان مستقيم در ارتباط است و جمعيتي بيش از 30 ميليون نفر با اين وزارتخانه مرتبط هستند.
انتخاب وزير آموزش و پرورش با توجه به مخاطبان وسيع اين وزارتخانه و نقش كليدي آن در تربيت نسل آينده كشور همواره از اهميت بهسزايي برخوردار است.
از نظر megapari سايت مردم و فعالان حوزه آموزش و پرورش در انتخاب وزير براي اين وزارتخانه، مهمترين بحث، ميزان شناخت وزير آموزش و پرورش از شرايط و مشكلات موجود، ارائه برنامهاي واضح، زمانبنديشده و قابل ارزيابي براي بهبود وضعيت و ارائه مستنداتي در خصوص تبحر و توان براي اجراي آن است.
با توجه به تغيير دولت سيزدهم و استقرار دولت چهاردهم، گمانهزنيهايي درباره انتخاب وزير جديد آموزش و پرورش مطرح است، در اين مطلب به گزينههايي كه تا امروز براي اين وزارتخانه كليدي مطرح شده است، مروري داريم.
سيد محمد بطحايي وزير آموزش و پرورش در دولت دوم حسن روحاني است؛ او متولد سال 1342 است. بطحايي داراي مدرك كارشناسي برنامهريزي آموزشي و كارشناسي ارشد مديريت دولتي با گرايش مديريت مالي است.
در دوران وزارت بطحايي طرحهاي جديدي در وزارت آموزش و پرورش اجرا شد، عمده طرحهاي تحولي او در حوزه توجه به دانشآموزان و حفظ سلامت روان آنها بود.
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
حذف مشق شب، حذف آزمون ورودي مدارس سمپاد در پايه هفتم و باقي ماندن آن فقط در پايه دهم، اجراي طرح بوم در مدارس با هدف كاستن از زمان آموزش و آزاد شدن زمان براي انجام فعاليتهاي تربيتي و مهارتي از جمله طرحهاي اجراشده در زمان وزارت سيد محمد بطحايي است.
سيد جواد حسيني؛ سرپرست وزارت آموزش و پرورش در دولت دوم حسن روحاني از 19 خرداد 1398 تا 12 شهريور 1398 بود. او مدتي را نيز بهعنوان رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي فعاليت ميكرد.
حسيني متولد سال 1346 و داراي مدرك دكتراي تخصصي جامعهشناسي از دانشگاه ملي علوم روسيه است.
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
محمود اماني طهراني، دبيركل فعلي شورايعالي آموزش و پرورش است، او مدتي هم بهعنوان مديركل دفتر تأليف كتابهاي درسي ابتدايي و متوسطه نظري آموزش و پرورش فعاليت داشت.
او درباره مسائل جاري و فوري نظام آموزش و پرورش معتقد است: كمبود معلم جزو نيازهاي اوليه آموزش و پرورش است و هماكنون استانهايي هستند كه با چند هزار كمبود نيرو براي اول مهر منتظر هستند.
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
موضوعهاي فوريتدار ديگر مشكلات موجود درمسائل جاري آموزش و پرورش مانند نظامهاي سنجش، برنامه درسي، معلم، الگوي مشاركت مدارس و… است.
مهدي نويد ادهم متولد 1334، دبيركل شورايعالي آموزش و پرورش در سالهاي 1382 تا 1384 و 1387 تا 1400 بود. او مدير طرح تدوين سند تحول بنيادين آموزش و پرورش (طرح توسعه راهبري آموزش و پرورش ايران در افق 1404 است).
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
رضامراد صحرايي؛ وزير فعلي آموزش و پرورش كه از خرداد سال 1402 در اين سمت حضور دارد. صحرايي پيش از اين بهعنوان رئيس دانشگاه فرهنگيان فعاليت ميكرد.
كارنامه فعاليت يك سال و دو ماهه او در وزارت آموزش و پرورش با نقاط قوت و ضعفهايي همراه است و يكي از مسائل بارز دوره مسئوليت وي، نبود برنامهاي خاص براي اجرا و پيگيري است.
بهادغان برخي كارشناسان انتخاب صحرايي يعني ادامه مسير فعلي در آموزش و پرورش و بهنظر ميرسد تغييري را در رويكرد آموزش و پرورش شاهد نباشيم؛ دوران وزارت صحرايي تا امروز برنامههايي را بهنفع دانشآموزان و در جهت سلامت روان آنها، مهارتآموزي و ارائه آموزشهاي نافع در مدارس بههمراه نداشته است و حتي بهاذعان برخي كارشناسان آموزشي برخي برنامههاي اجراشده مانند امتحانات نهايي سهساله در دوره متوسطه دوم، افزايش سطح دشواري سؤالات امتحانات در پايه نهم و متوسطه دوم منجر به سرگرداني و تحميل استرس بسيار به دانشآموزان و خانوادهها شده است.
نقاط ضعف و قوت صحرايي
حاشيههاي برگزاري امتحانات نهايي در سه سال دوره متوسطه دوم، ضعف بسيار در حوزه فناوري آموزش و پرورش و اختلال در پنجره واحد خدمات الكترونيك وزارت آموزش و پرورش و ايجاد مشكلات بسيار براي مردم با تأخير در اعلام نتايج آزمون ورودي مدارس سمپاد و نمونه دولتي و مشكلات پيشآمده براي دريافت كارت امتحانات نهايي، كلاسهاي درس بدون معلم با گذشت چند ماه از آغاز سال تحصيلي گذشته، مشكلات مرتبط با رتبهبندي معلمان و ضعفهاي مشهود در نظارت بر مدارس كه ماحصل آن را در مشكلات مختلف مردم در ماجراي ثبتنام در تابستان 1403 مشاهده كرديم، از جمله نقاط ضعف كارنامه صحرايي است.
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
اما عملكرد او در اين مدت با نقاط قوتي هم همراه بود از جمله تلاش براي استخدام معلمان و جبران كمبود معلم؛ بهگفته صحرايي؛ در دولت سيزدهم بيش از 200 هزار رديف استخدامي به وزارت آموزشوپرورش اختصاص يافت و يكپنجم معلمان كشور در دو سال اخير جذب شدند.
محمد باقر نوبخت متولد سال 1329، او داراي دكتراي اقتصاد از دانشگاه پيزلي اسكاتلند است. نوبخت براي چهار دوره متوالي در ادوار سوم، چهارم، پنجم و ششم مجلس شوراي اسلامي بهعنوان نماينده رشت در مجلس حضور داشت، پيش از دولت يازدهم بهعنوان معاون پژوهشهاي اقتصاديِ مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام فعاليت ميكرد و پس از آن، رئيس سازمان برنامه و بودجه بود.
وزارت آموزش و پرورش , رضامراد صحرايي , سيد محمد بطحايي ,
محسن حاجيميرزايي متولد 1338 است او سال 1398 و در دولت دوم حسن روحاني بهعنوان وزير آموزش و پرورش انتخاب شد.
دوران حدود دوساله سكانداري حاجيميرزايي در وزارت آموزش و پرورش با توجه به نگاه مديريتي او، ثبات و آرامش نسبي را در اين وزارتخانه رقم زد.
حاجيميرزايي در دولت مسعود پزشكيان بهعنوان رئيس دفتر رئيس جمهور منصوب شد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: